Příprava sirupu z černého rybízu

Sirup uchováváme v ledničce, nebo v chladné sklepní místnosti. Sirup z černého rybízu se hodí k přípravě nealkoholických i alkoholických nápojů, ale též k výrobě zmrzliny.

Potřebné ingredience

700 ml vylisované šťávy z černého rybízu
1,3 kg krystalového cukru
2 láhve, do kterých se vejde 750 ml tekutiny

Průběh a postup

Čerstvě nasbíraný rybíz omyjeme, očistíme a dáme do odšťavňovače. Na výrobu sirupu budeme potřebovat 700 ml rybízové šťávy.

Rybízovou šťávu přelijeme do velké mísy nebo do mixéru a postupně do ní zapracujeme cukr. Pak ještě několik minut mícháme, aby se cukr důkladně rozpustil.

Poté sirup naplníme do čistých lahví a dobře uzavřeme gumovým nebo šroubovacím uzávěrem. Sirup uchováváme v ledničce, nebo v chladné sklepní místnosti. Sirup z černého rybízu se hodí k přípravě nealkoholických i alkoholických nápojů, ale též k výrobě zmrzliny.

Rada na závěr

Předtím, než začnete sirup vyrábět, opláchněte lahve několikrát horkou vodou a uzávěry ponořte na 10 minut do vroucí vody. Ve špatně opláchnutých lahvích se může začít sirup kazit.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id22096 (zdravotnimagazin.cz#6199)


Přidat komentář