Zdravá výživa a zelené potraviny

Zelené potraviny patří mezi významné potravinové doplňky. Svými kvalitami a celkovými účinky na lidský organismus dokáží pomáhat člověku nejen zlepšit život, ale i bojovat s řadou degenerativních nemocí.

Co jsou zelené potraviny?

Jde o potraviny a doplňky z nich, které ukazují na novou cestu, která dokáže pomoci každému člověku. Ať již zdravému nebo nemocnému. Zelené potraviny nejsou totiž pouze doplněk stravy, ale především určitý zdravý styl života. Ukazují na možnosti, které dává sama příroda. Ukazují, že ne léky a chemikálie, ale sama příroda nabízí nekonečné možnosti léčby vedoucí k uzdravení. Nabízí pomoc lidskému organismu a nalezení té správné cesty.

Jste 100 % zdraví?

Pokud řeknete, že ano, pak jste na výborné cestě být opravdu zdraví. Většinou záleží zejména na vlastním pocitu. Ale bohužel, zcela a naprosto zdravý dnes není zřejmě nikdo. Současný život totiž napomáhá zanášení našich těl toxiny, alergickými látkami, kovy a různými chemikáliemi. To vše konzumujeme každodenně již od narození. Tyto látky se totiž objevují i v mateřském mléce, a to nemluvím o ženách kuřačkách. Všechny nevhodné a škodlivé látky, které se v našem organismu shromažďují, mohou časem působit jako nevhodně načasovaná bomba. Nyní se cítíte zdrávy a zítra je vše jinak.

Co s tím?

Obrovskou pomocí je zdravý životní styl, udržování správných návyků a jak se ukázalo i užívání zelených potravin a doplňků stravy. Ty totiž umí pročišťovat lidský organizmus a vyplavovat z něj nejen toxiny, ale i další usazené a nahromaděné škodlivé látky. Mimo to dokáží organismus stimulovat, podporovat a celkově udržovat ve zdravém stavu.

Jak účinkují zelené potraviny?

Kdo si myslí, že jako každý doplněk stravy, mýlí se. Ony vlastně** zelené potraviny** doplňky stravy v pravém slova smyslu nejsou. Spíše jde o racionální stravu či výživu.Složení zelených potravin a zejména jejich účinek na lidský organizmus je komplexní a zároveň čistě přírodní, bez jakýchkoli konzervantů, stabilizátorů, plnidel, a dalších nežádoucích látek.Zelené potraviny mají na lidský organismus veskrze pozitivní vliv. To znamená, že jej čistí, hojí jeho záněty, podporují obnovu normální střevní flóry, doplňují do něj veškeré důležité látky a zvyšují jeho přirozenou obranyschopnost.

Základní vlastnosti zelených potravin

Účinky zelených potravin by se daly shrnout do šesti základních vlastností:

  • Komplexnost a přirozenost- fytolátky, které zelené potraviny obsahují, zcela vylučují jakoukoli uměle vyrobenou kombinaci. Naopak dávají možnost vyniknout přírodním účinkům zelených potravin.
  • Nasycení a pročištění organizmu v jednom kroku - zelené potraviny jsou nejen komplexní, ale také komplexně působí. To znamená, že účinně vyživují a zároveň pročišťují jednotlivé buňky v lidském organizmu.
  • Vysoký obsah chlorofylu - chlorofyl ze zelených potravin působí protizánětlivě, urychluje hojení ran, popálenin, zlepšuje krevní obraz.
  • Aktivní enzymy - zásluhou přírodních enzymů podporují veškeré chemické procesy v lidském těle.
  • Zásadotvornost - zelené potraviny jsou zásadotvorné. To znamená, že lidský organizmus, který je velmi často překyselený regulují a nastolují v něm rovnováhu.
  • Přírodní antioxidanty - zelené potraviny jsou plné přírodních antioxidantů. To je staví na první příčku v boji s volnými radikály.

Mladý ječmen

Jde o velmi známou rostlinu, která se užívá zejména v obilnictví. Ovšem mladý ječmennejvyšší účinky v období svého růstu. Sklízí se tedy ještě v nezralém stavu. Právě to je totiž doba, kdy je v ječmenu největší množství účinných látek. Mladý ječmen, který se užívá k léčení, se někdy také označuje jako zelený ječmen. Tento název vychází také z jeho sklizně. Při sklizni je totiž opravdu jasně zelený.

Pěstování mladého ječmene

Probíhá podle** bio zásad** a za velmi přísných kontrol. Nesmí se používat jakéhokoli hnojení na chemické bázi, žádné pesticidy ani herbicidy. Mladé rostlinky se nechají narůst do 25 centimetrů. V této fázi růstu totiž vykazují nejvyšší obsah užitečných výživných složek. Pak se sklízejí a zpracovávají.

Zpracování mladého ječmene

Také zpracování mladého ječmene probíhá za dodržování přísných hygienických podmínek a navíc velmi rychle. Jakmile jsou listy mladého ječmene sklizeny, musí se opláchnout a vylisovat. Vylisovaný extrakt se pak suší necelé dvě minuty při 31°C. Teplota sušení je klíčová. Při vyšší teplotě by došlo ke zničení významných látek ječmene. Správným sušením vzniká čistý světle zelený prášek.

Mladý ječmen je sušená vylisovaná šťáva, která se šejkruje s vodou nebo rozmíchá ve vodě a pije se. Tím se podporuje i pitný režim.

Chlorella pyrenoidosa

Chlorella Pyrenoidosa je jednobuněčná sladkovodní řasa, která se nepěstuje u nás, ale v teplém klimatickém pásmu. Tato řasa je nejbohatším zdrojem chlorofylu, tedy rostlinného barviva, který má protizánětlivý a deodorační účinek, urychluje hojení ran i zánětů. Jedna tableta řasy Chlorella Pyrenoidosa obsahuje milióny chlorellových buněk, které se podílí na ozdravení lidského organizmu.

Pěstování a zpracování chlorelly

Chlorella Pyrenoidosa je pěstována v pásmu s vyrovnaným slunečním jasem, což ji umožňuje získat nejvyšší výživové hodnoty. Pěstování v jiných zeměpisných šířkách s nevyrovnaným klimatem produkuje** chlorellu** s velmi nízkou užitnou hodnotou. Každý pěstitel dohlíží, aby prodávaná biomasa obsahovala pouze deklarovaný druh řasy. Výrobce chlorelly používá nejlepší oddělovací způsoby a pěstuje pouze nejkvalitnější kmeny pyrenoidosy. Do venkovních nádrží se přenesou nejlepší vzorky, kde se množí osm dní do dne sklizně. Pak se nádrže pročistí a osadí novou, geneticky nejzdravější kulturou. Existují různé metody k oddělení buněk od kultivačních nečistot. Právě čištění je pro kvalitu velmi důležité. Pro nejkvalitnější a s nejvyšším účinkem produkovanou chlorellu se nikdy nesmí používat chemické čištění.

Řasa je zpracována metodou STEAM, což je nová metoda spreyového sušení, kde ve speciálním "výparníku" dojde za vysokého tlaku k mžikovému "odpaření", to je vysušení chlorellových buněk. Při tom zároveň dojde k mikroskopickému narušení buněčných stěn, které zaručí vysokou vstřebatelnost a šetrnost k nutričním látkám.

Mladý ječmen a Chlorella Pyrenoidosa

U těchto dvou potravin působí kouzlo synergie a jejich účinek se ještě znásobí, když se jedí spolu.

Kdo může zelené potraviny užívat?

Jak dospělí, tak i děti. V zásadě lze říci, že zelené potraviny lze užívat od narození až po věk důchodový. Zelené potraviny lze užívat i v těhotenství a v době kojení.

Lze se zelenými potravinami předávkovat?

Nelze. Předávkování je prakticky nemožné. Tyto potraviny dodávají do těla samé prospěšné látky a zároveň tělo pročišťují. V zásadě se tedy žádnou zelenou potravinou nelze předávkovat.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id23088 (zdravotnimagazin.cz#10256)


Přidat komentář